reede, 9. november 2012

Etnoehe


Hei sõbrad!

Käes on kaunis ja (vähemalt Tartus) kena päiksepaisteline reede! Töönädal on kohe-kohe läbi ning nädalavahetus võib alata!

Minu nädalavahetus saab sedapuhku suisa seitse päeva kesta! Sain eile ühele poole oma suure kontrolltööga ning naudin nüüd ei-pea-enam-kontrolltööks-õppima-tunnet :) Umbes poolteist kuud veel ja siis loodan oma tempo täitsa rahulikuks saada. Vähemalt mõneks ajaks. Loodetavasti saan siis õhtuti rohkem ka loomingule pühenduda.

Täna jagan teiega aga augustikuust pärit meisterdust. Nimelt võtsin augusti lõpus osa Etnoehte järjekordsest ehtetoast, kus sedapuhku valmistasime vahast nikerdisi (nagu töötoas kirjas oli :D  ).
Meisterdamisviis oli tegelikult mulle väga meelepärane - vaha on mõnusalt pehme ning teda saab täpselt oma äranägemise järgi meelepäraseks vormida. Ühtlasi on ta ka taastuv, st kui väike jupike küljest tuleb, saab ta alati tagasi sulatada lihtsalt vaha sellest kohast natuke kuumaks ajades (spetsiaalse käepärase tööriista/pulgakese abil). Kui oma idee vahast valmis tegin, jäi see metallivalamist ootama ning nüüd mõned nädalad tagasi sain kätte ka oma lõpptulemuse. Seda valamise protsessi ma nii täpselt ei tea, aga saan aru, et minu vaha abil tehti vorm, kuhu hiljem valati metall. Vist :D
Ise jäin oma ripatsiga väga rahule! Ja selle valmistamine oli samuti supermõnus - pisike seltskond ehtehuvilisi, tore juhendaja Merlin ja taustaks Jäääär (või midagi sarnast). Oh neid augustikuu õhtuid!

Vahanikerdamine

Vahanikerdised enne metalli valamist

 Minu valmistöö metallist

2 kommentaari:

Liisu Tool ütles ...

Mismoodi neid metalli valatakse? Päris lahe tundub.

Helena ütles ...

Tead, ega ma seda protsessi ise päris täpselt ei teagi :D Minu töö seisnes vahast asjakese valmisnikerdamises ning hiljem sellest valminud metallkujukese järgi minemises. Aga oletan, et minu vahakuju abil tehti vorm, millesse hiljem valati metall :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...