esmaspäev, 16. aprill 2012

Uut ja huvitavat: soutache tehnika



Heihei!

Vot sellise asja meisterdasin valmis eile!

Tegemist on soutache-tehnikas valmistatud ehtega, mida saab vastavalt soovile kujundada nii prossiks, kaelakeeks, käevõruks kui ka kõrvarõngasteks (sel juhul tuleb kaaslane ka juurde teha :P).

Nimelt õnnestus mul eile Tartus osa saada Regina Vaske soutache-tehnika koolitusest. Mul on tohutult hea meel, et ta tegi lisaks veebruaris toimunud koolitusele uue koolituse ka nüüd, kui Eestis olen. Suur tänu Sulle, Regina!

Tegemist on  käsitööliigiga, mis sai alguse 14.saj Prantsusmaal ning mida esialgu kasutati riiete kaunistamiseks. Viimasel ajal kasutatakse soutache tehnikat ka ehete valmistamiseks ning seega lisan siia mõned näited Regina Vaske valmistöödest. mida võite leida Hermine ehete lehelt Facebookist (kliki siin) või Hermine ehteblogilt (kliki siin):





Niidi ja nõelaga möllamine pole hoolimata õmblustööga tegelevast emast mulle senimaani südamelähedaseks saanud, kuid seekord oli niidiks tamiili-sarnane peenike tugev niit, mis töö veidike kergemaks muutis. Ühtlasi ei kasutanud ma seekord ka seemnepärleid (mis (nagu pildil näha) ehtele suurepärase efekti jätavad) ning seega ei tundunud ka paelaga möllamine liiga keeruline. Kokkuvõttes oli tegemist väga vahva õpitoaga, kus üle pika aja ka ise õpilase rollis sain olla. Kui kõik plaanipäraselt läheb, saan seda rolli sel nädalal veel mitu korda kogeda, kuna täna õhtul on mul kavas minna Etnoehte sõrmusevalmistamise koolitusele (Tartus), kolmapäeval Etnoehte ehtepäevale (Võrus) ning laupäeval Reeda poole (Aegviitu) jootmist ja muid metallinippe õppima. Tuleb suurepärane nädal!

PS - eile tegin Inglismaalt toodud pulbripakiga browniesid. Tervitused siinkohal Ritale, kes ilmselt senini arvas, et neid Inglismaal "from the scratch" tegin, ning Kristina-Mariale, kellega suvel Alabamas 24/7 browniesid õgisime :D


mmmmmmmmmmmm... ;)

2 kommentaari:

Kadi ütles ...

Väga vinge tehnika! Kas hakkad selles stiilis ka ehteid valmistama?

Helena ütles ...

Hehe - seda küsis minult eile ka koolitaja Regina :D Ja tegelikult tundub asi üsna huvitav, nii et tahaks proovida küll! Nii kui seni pooleli olevad tellimustööd valmis saavad, plaanin ette võtta ja ühe korraliku soutache ehte teha, mida hiljem endale külge riputada ka saab!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...