kolmapäev, 1. juuni 2011

Maikuu avastus: Mia-Marie

Minu maikuu avastus on seotud 23-aastase loomingulise disaineri, Marie Kotkaga, kelle ehetest võib eelkõige kuulda Mia-Marie ehete nime all. Tema ehted ja aksessuaarid tekitavad elevust muide nii Eestis kui ka väljaspool piire - nimelt on õudusfilmidest portselannukke meenutavad müstilised nukunäod vallutanud enamus Eestis paiknevaid disainipoode ning ka ehtekaupluse Taanis.



Inspiratsioon

Tartu Ülikooli Filosoofiateaduskonnas ajaloo eriala õppinud noor ehetekuntsnik ammutab inspiratsiooni vanast kunstist, muinasjuttudest ja uusimatest moevooludest. Kõige olulisem allikas aga muidugi on igapäevaelu. Disaineri sõnul võib ideede rünnaku ohvriks sattuda nii kohvikus, raamatut lugedes, tänaval jalutades ehk siis põhimõtteliselt igal pool. Marie mainib küll, et vahel on raske selle rünnakuga sammu pidada ja ideede koormast kõike ja kohe maksimum võtta. Sellepärast on vahel hea paar kirkamat ideed kirja panna, et nendel päevadel, mil ideede koormast vajaka jääb, kasu lõigata.


Eeskujud

Andekas disainer hindab unikaalsust ning eeskujudena toob esile enda sõnul utoopilised hullud nagu mõned kurikuulsad väejuhid. Mainimist leiavad ka revolutioonilised geeniused, kes on oma eluajal tundunud üldsusele veidrikena nagu näiteks Dali ja Galilei.  



Kindlasti tunneb Mia-Marie ehted ja aksessuaarid ära müstiliste nukunägude järgi, mis väiksemalt või suuremal kujul kaunistavad eduka ehetekunstniku loomingut. Mariel on ka päris enda internetilehekülg www.mia-marie.eu ning Facebooki lehekülg.








Kommentaare ei ole:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...