teisipäev, 21. oktoober 2008

Vahepala

Hei!
Seekord siis lihtsalt natuke juttu. Tegin just mõned minutid tagasi valmis pisikesed "visitkad", mida mu ema nüüd lahkelt oma sõbrannadele saab jagada - nimelt kurtis ta, et blogi aadressi on väga keeruline ja tülikas üles kirjutada, trükitud paberilehel peaks paremini loetav olema. Panen siis pildikese oma väikesest meistriteosest ka siia :)


Nii, aga huvitavat veel veel nii palju, et eile pidasin netis lahingut viimase 0,6 hõbetraadi tõttu (mida ma lõpuks pidin ikkagi kuskilt mujalt otsima kui sealt, kust olin plaaninud) ja täna käisin Põlvas. Kunagi jäi mul ühe käsitööpoe müüjaga kokkulepe, et tulen teen tema raamatu paarist leheküljest koopia. Midagi kirjutasin juba tookord nendelt lehtedelt ja nüüd vaatasingi, et enamus mind huvitavatest asjadest oli mul olemas. Ostsin sealt siis natuke pärleid ja tulin tulema. Järgmisena käisin pisikeses ehte-ja kotipoes, kus oli väga tore müüja, kes valgustas mind uuemate Türgi ehete teemal. Sain kõike käega katsuda ja proovida ja mingil hetkel hakkas isegi müüjast kahju, et ta nii püüdlikult mulle kõike pakenditest lahti võttis ja lähemalt vaadata lubas. Kuidas ma siis ütlen talle, et tulin ainult ideid saama ja ei tihka ju osta ehet, mida võin kodus ise järgi teha. Aga lõpuks, kui ma siiski midagi ei ostnud, ei olnudki ta õnneks väga kurb ja kutsus järgmine kordki uuesti tagasi. Ideid sain ma sealt igatahes küll ja küll. Edasi suundusin esoteerikapoodi, kust muuhulgas plaanisin leida huvitavaid kive. Ja sain ka. Ostsin ühe keskmise suurusega mäekristalli ja roosakvartsi. Loodan, et hind õigustab nende tõhusust ja raviefekti ;)

Mäekristall - tagasihoidlikkuse ja terviklikkuse sümbol. Legendide järgi aitab halbade unenägude puhul.
Mäekristalli toimel muu­tutakse seltsivamaks, väljendusvõimelisemaks, tundlikemaks ja oma kaaasinimeste suhtes tähelepanelikumaks. Soodustab telepaatilise ühenduse saamist ja kõikide suhete selgine­mist. Mäekristall aitab igasuguse teabe ratsionaalset mõtestamist, kuna tugevdab igat mõttelist protsessi. Ümar kivi aitb keskenduda, parandab mälu, kõnet ja mõttetegevust. Mäekristalli energia on alati puhas ja selge.
Hooldus on lihtne: 1–2 korda kuus voolava vee all maha laadida ja asetada päikese kätte taastuma.

Roosa kvarts - on abiks mõttestatud töö ja õppimise puhul, avaldab tervistavat mõju südamele, vereringele (vereringehäired, vere­soon­te ahenemised), verehaigustele ja leukeemiale. Aitab viljatuse puhul, kiirendab haavade ar­mistumist ja valutavate luude paranemist. Leevendab depres­siooni, unetust ja kosutab parasümpaatilist närvisüsteemi. Kaitseb erinevate kiirguste eest, vabastab hirmudest, parandab hingehaavu, arendab kohanemis- ja armas­ta­misvõimet. Kujundab tundemaailma pehmemaks, õrnemaks ja avatumaks. Vaigistab mee­leolude kõikumisi ja ergutab kunstimõistmist. Võib ka väga kalgistunud inimesi suu­nata usaldamise, armastamise, andestamise ja rahumeelsuse poole. Roosakvarts õpetab ümb­rust mõjutama pehmuse ja armastusega. Vähendab koduigatsust, eriti väikestel lastel. “Kunstnike kivina” elustab fantaasiat ja loovat mõtlemist.
Nii kiirguse kogujana kui ehetena tuleks roosakvartsi kord nädalas voolava vee all maha laadida ja siis 3–4 tunniks päikese kätte taastuma asetada.

Nii et kui nüüd kellelgi tekkis idee saada endale mõni ehe just nende kividega, siis andek teada, sest hetkel on kivid veel saadaval. Vajadusel tellin juurde pisikesi lisandkive (:

Rohkeid ideid kõigile!

4 kommentaari:

Liisu Tool ütles ...

tahaks juba näha missugused need on ja kui suured ja mis ehete juures neid kasutada saab :) lahe mõte see visiitkaart :D

Helena ütles ...

eks sa varsti näed, kui me vaheajal oma hubase "tee- ja helmeõhtu" teeme, millised need kivid välja näevad (:

S ütles ...

can i come to the oh so cozy and oh so teaish evening? oh can i can i?? ( i'll bring cookies or waffles or cakes - u name it ) pleaaaaaaaaaaaase :D

Helena ütles ...

noo, eks see oleneb ikka sinu käitumisest... :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...